sök på YOUR-LIFE

Välj ditt land:
YOUR LIFE
Hem
ALLMÄNHETEN
 
It’s your life – It’s your responsibility


WCD är ett globalt arrangemang som 2007 initierades av Bayer AB. Dagen anordnas den 26 september, eller närmaste vardag, varje år. Från början deltog 60 länder världen över och för varje år ökar antalet. 2012 deltog ca 58 miljoner runt om i världen i olika aktiviteter.

Syftet med denna dag är att öka kunskapen om preventivmedel och minska antalet oönskade graviditeter såväl som spridningen av sexuellt överförbara sjukdomar.

Genom ökad kunskap om olika preventivmetoder och sexuellt överförbara sjukdomar blir det också lättare att ta ett medvetet val kring föräldraskap och den sexuella hälsan. Något som berör både killar och tjejer och där båda parter också har ett tydligt ansvar.World Contraception Day 2013


WCD 2013
Bayer hade denna dag tre större event, ett i Lund (Polhemsskolan), ett i Göteborg (Burgårdens Utbildningscentrum) och ett i Stockholm (Oscarsteatern). Totalt deltog i dessa tre event ca 4 500 elever. Programmen på de tre eventen syftar till att på ett lättsamt sätt lära eleverna mer om prevention för att minska oönskade graviditeter och sexuellt överförbara sjukdomar.

Martin Björk


I år hade ett 30-tal skolor runt om i Sverige någon form av aktivitet den 26 september. Dessa skolor deltog då i en utlottning av fem presentkort à 1000 kr på Stadium. Vinnarna är Izabell Praag, Mariannelund, Jessica Johansson, Uddevalla, Anna Phan, Göteborg, Anton Persson, Tomelilla och Pontus Gabriel, Holmsund.

Publikbild


Förutom presentationer, sång, musik och dans fick de tre pristagarna i årets Ligga Schysst-tävling motta sina priser; 1 000 kr för tredje pris, 5 000 kr för andra pris och 10 000 kronor för första pris. Emma Brink, som gjort en animerad film ”Våga” vann första pris. Linnéa Dahlgren, Marcus Wickelgren och Karl Lidén mottog 5 000 kr för uppförande av låten ”Leaving you” och Johanna Bergman 1 000 kr för en dikt. Du kan se filmen, höra låten och läsa dikten här.Mary och dansarna


Är du lärare eller skolsköterska och intresserad av att titta på ett event kan du beställa en DVD från femårsjubileet (2011) på Cirkus i Stockholm som kan användas i undervisningen på skolan. Skicka din beställning till Berith Lindberg

Ligga Schysst

Förutom ovan beskriven tävling, som du kan läsa mer om på www.liggaschysst.se, består Ligga Schysst av ett undervisningsmaterial i form av handledning för lärare i sex och samlevnad.

Det finns följande häften: ”0 – förväntningar” kan användas som en inledande del före 1) underlivet, 2) sex, 3) relationer och 4) HBTQ.

Behöver du fler ex kan du ladda ner materialet
här

Dansare på WCD 2013


Läs mer om Ligga Schysst och tävlingen!
Ligga Schysst
SPONSRAS AV:

ALLMÄNHETEN
SJUKVÅRD
FÖRÄLDRAR
LÄRARE
PRESSRUM
TIPSA EN VÄN TIPSA EN VÄN
Maila en kompis (eng.)
 

   
Imprint Juridisk information Sitemap